Nieuws archief 2009

01-12-2009

Maakum viert feest

Maakum viert feest

December is een driedubbele feestmaand. Sinterklaas, de Kerstman en... Maakum

 

geven cadeautjes weg!

 

Vier met ons mee op en kijk verder op:

 

www.maakumlustrum.nl

 

 

klik hier voor het persbericht

15-09-2009

Maakum introduceert Twitter module

Twitter gebruikers kunnen vanaf vandaag hun twitter feeds (tweets) laten zien op hun Maakum website.

 

De nieuwe module kost slechts €12,60 per jaar.

 

19-08-2009

MAAKUM richt zich op groen internetgebruik

MAAKUM richt zich op groen internetgebruik

Het Amsterdamse internetbedrijf Maakum gaat op de groene toer. Maakum, dat gebruikers in staat stelt eenvoudig hun eigen site te bouwen en onderhouden, heeft haar servers in een klimaatneutraal datacenter ondergebracht. Paul Bookelman van Maakum: “Inmiddels hosten we de sites van honderden mensen en bedrijven. Mooi, maar daarmee dragen we tegelijkertijd bij aan koolstofuitstoot. We willen eraan meewerken om internetgebruik milieuvriendelijker te maken.”

EvoSwitch
Sinds kort heeft Maakum al haar servers ondergebracht bij EvoSwitch, een van de eerste klimaatneutrale datacenters in Nederland. In 2008 realiseerde Evoswitch een energiebesparing, die veertig procent hoger lag dan die van een traditioneel datacenter. Helga Schoemaker van Maakum: “Dat is echt indrukwekkend. En uniek voor zo’n groot datacenter.” Maakum voert inmiddels het label 'The Green Fan' van EvoSwitch: een keurmerk waarmee bedrijven kunnen laten zien dat ze een actieve, positieve bijdrage leveren aan het terugdringen van CO2-uitstoot.

HIER en Cleanbits
Ook de HIER-coalitie, een samenwerking van veertig maatschappelijke organisaties die zich inspannen voor het milieu, heeft Maakum toestemming gegeven haar logo te voeren.
Om ook haar klanten de kans te geven om zich te profileren als duurzaam ondernemer of gebruiker, heeft Maakum zich aangesloten bij Cleanbits. Bezitters van een Maakum-website kunnen op www.cleanbits.nl een 'greencheck' doen en hun site laten registreren als ‘groen gehoste site’.

13-08-2009

Maakum op vrijdag

Maakum is op vrijdag 14 augustus tot 15:00 uur telefonisch slecht bereikbaar.


Stel uw vragen per e-mail, wij proberen deze zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

16-03-2009

Fraudewaarschuwing NMG

Momenteel ontvangt SIDN veel klachten over aanmaningen die
.nl-domeinnaamhouders ontvangen van Network Mediagroup (NMG). Houders van een .nl-domein worden door NMG benaderd via een aanmaning. Hierin wordt gewezen op het uitblijven van een betaling voor de registratie van hun domeinnaam onder andere extensies, zoals .eu, .info of .com. Zij bieden aan deze varianten alsnog te registreren en vragen daar € 229 voor.
Wij raden iedereen met klem aan niet over te gaan tot betaling
.
Optreden waar mogelijk
SIDN zal voor zover mogelijk hard optreden tegen deze praktijken. Wij kunnen echter alleen actief optreden tegen de fraudeurs als daar rechtsgronden voor zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval als wanneer het bedrijf u namens SIDN zegt te benaderen. Voor zover ons bekend is hiervan geen sprake. Mocht u hierover informatie hebben, dan ontvangen wij die graag van u (support@sidn.nl).

Fraudemeldpunt
Registrars en domeinnaamhouders die op de hierboven beschreven of soortgelijke wijze benaderd zijn, adviseren wij met klem niet in te gaan op de aanbieding van NMG. U kunt melding maken van het frauduleuze handelen via www.fraudemeldpunt.nl. Dit is het landelijke meldpunt voor advertentie- en acquisitiefraude.

(bron: SIDN)

11-03-2009

Nieuw - Bloggum!

Nieuw - BloggumWil je via je website een dagboek bijhouden of je verhalen delen met anderen? Dan is bloggum iets voor jou!

Bloggum is de nieuwe weblog module van Maakum.
Met bloggum kunnen de bezoekers van je website reageren op de artikelen die je plaatst. Ook kan men het artikel doorsturen of bewaren op verschillende websites waarmee mee men zijn favorieten beheert.

Kijk voor een voorbeeld van de module op www.probeerum.nl.

De weblog module kost €36 per jaar. Je kunt hem bestellen bij 'bestel modules' als je bent in gelogd op je website.

delicious nujij google myspace rss
23-02-2009

Maakum wordt klimaat neutraal

Maakum is groen, uw website binnenkort ook!

Aanstaande vrijdag 27 februari 2009 worden onze servers verplaatst van Rotterdam naar datacentrum Evoswitch in Haarlem.
Dit nieuwe datacentrum is volledig klimaatneutraal!
Dit houdt in dat de CO2 uitstoot gecompenseerd wordt door bijvoorbeeld het aanplanten nieuwe bomen. Bovendien verbruikt dit datacentrum door innovatieve koel-oplossingen gemiddeld 20% minder electriciteit.

Een ander voordeel is dat onze technische medewerkers sneller ter plaatse kunnen zijn. In geval van storingen kunnen wij daarom nog sneller reageren.

Tijd om over te stappen

De migratie vindt plaats op vrijdag 27 februari 2009, tussen 22:00 en 04:00 uur. Gedurende deze periode zal uw website niet bereikbaar zijn en kunt u geen e-mail ontvangen.
Wij hopen de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u natuurlijk bij ons terecht.

21-01-2009

Nieuwe versie Maakum CMS

We zijn hard bezig met het het testen van de nieuwe versie (7.3) van het Maakum systeem en verwachten deze binnenkort te zullen activeren.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, nieuw in deze versie:

- mogelijkheid YouTube fimpjes te plaatsen
- de extra te bestellen 'Bloggum' module
- vernieuwde AlbumPro module
- breedte van de website wordt instelbaar
- uitgebreide leden login: export naar Excel
- Captcha code voor e-mailformulier
- en nog veel meer...