Nieuws archief 2019

23-10-2019

Verbeteringen winkelmodule

Verbeteringen winkelmodule

Product in meerdere categoriën

Waar je voorheen maar één categorie voor een product kon kiezen, kun je nu dit product in meerdere categoriën plaatsen. In zoveel als je wilt zelfs!

 

Voorraadbeheer

We hebben een handig overzicht toegevoegd waarin je in één oogopslag de voorraadstatus van je producten kunt bekijken. Je vindt dit bij producten, in het nieuwe submenu voorraad.

23-10-2019

FURLs/SEO

FURLs/SEO

Heb je onze SEO/FURLs module? Daarmee kun je nu ook de modules voorzien van een vriendelijke URL. Je zou bijvoorbeeld de URL van het e-mailformulier kunnen aanpassen in jewebsite.nl/informatie i.p.v. de standaard jewebsite.nl/formulier.

23-10-2019

Volgorde op de mobiel

Volgorde op de mobiel

Soms wil je het net andersom. Daarom hebben we het nu zo gemaakt dat je bij een tekstblok met meerdere kolommen kunt aangeven welke kolom je als eerste/tweede/derde wilt tonen op een mobiel scherm. Erg handig!

23-10-2019

Ha Kopjes!

Ha Kopjes!

De opmaak van de titels, of kopjes, van de tekstblokken kun je nu aanpassen. Je kunt kiezen uit verschillende groottes. In HTML termen van H1 t/m H6.

23-10-2019

Goede schilder nodig?

Goede schilder nodig?

www.schildersbedrijfebro.nl

 

De mannen van Schildersbedrijf Ebro hebben een prachtige nieuwe Maakum website gekregen die overeenkomt met de kwaliteit van hun vakwerk. Het gehele project, van teksten schrijven, fotografie, bouwen en vormgeven van de website tot aan het nieuwe logo is door Maakum in slechts een paar weken geregeld.

 

Wil jij een opfrisbeurt voor je website of een geheel nieuwe website?

Neem even contact met ons op voor een prijsopgave.

 

 

16-07-2019

Openingstijden vakantie

Openingstijden vakantie

Wij wensen iedereen die aan vakantie toe is een hele fijne vakantie toe. Wij zijn er ook even tussenuit, en wel van 22 t/m 26 juli. Stel je vragen per e-mail, we proberen deze z.s.m. te beantwoorden.

16-07-2019

Hogere prijzen

Hogere prijzen

Na drie(!) jaar geen prijsverhogingen te hebben doorgevoerd moeten wij er ook aan geloven. Alles om ons heen wordt duurder: onze servers, de serversoftware, onze onkosten, de kantoorhuur, om er maar een paar te noemen. Dus alle Maakum pakketten en modules moeten ook een paar euro duurder worden. De Maakum Managed WordPress pakketten zijn niet in prijs verhoogd. De nieuwe prijzen gelden vanaf 1 augustus 2019.

16-07-2019

BTW-nummer

BTW-nummer

Voor onze webshop klanten hebben we de winkel uitgebreid. De e-commerce wordt steeds internationaler, je verkoopt net zo makkelijk een product in België of in Duitsland. Daarom kunnen bezoekende bedrijven nu hun BTW-nummer opgeven bij het aanmaken van een account in je webwinkel. Er wordt dan geen BTW berekend bij de bestelling. Onderwater checken wij of het ingevoerde BTW-nummer geldig is, voor alle EU bedrijven! Je kunt deze functionaliteit aanzetten bij de instellingen van je winkel, onder Instellingen BTW.

16-07-2019

IP-nummer?

IP-nummer?

Stel dat het instellen van je e-mail niet lukt op je nieuwe computer, dan kan het gebeuren door het vele verkeerd inloggen dat je ip-nummer tijdelijk geblokkeerd wordt op onze server. Ga dan naar https://ip.maakum.nl om gemakkelijk je ip-adres naar ons te mailen.

16-07-2019

Echte liefde!

Echte liefde!

Ben je klaar om de echte liefde aan te gaan (en te behouden)?

Doe de gratis Heart Defenders® test op deze nieuwe Maakum website en ontdek razendsnel hoe je jouw droompartner vindt of je bestaande relatie énorm kan verbeteren. Je krijgt direct de uitslag en een treffende beschrijving gratis in je mailbox.

 

Wil jij een opfrisbeurt voor je website?

Neem even contact met ons op voor een prijsopgave.

 

16-07-2019

Nieuwe KOR

Nieuwe KOR

Alle kleine ondernemers met een omzet die niet hoger is dan 20.000 euro per jaar kunnen vanaf 1 januari 2020 gebruikmaken van de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR). Je krijgt daarmee vrijstelling van je BTW-plicht. Kijk hier wat dat voor jou betekent en wat de voor- en nadelen zijn.

11-03-2019

Nieuwe portfolio module

Nieuwe portfolio module

Laat op een bijzondere wijze je werk zien met deze prachtige portfolio module. Je kunt je beeldmaateriaal indelen in verschillende categoriën, opdat je toekomstige klanten in één oogopslag je werk kunnen bewonderen. Klikt je klant op een foto dan kun je deze vergroot tonen, a la Album Pro stijl, of linken naar een andere pagina met nog meer informatie over het betreffende werk.

 

Bekijk hier een voorbeeld: https://www.maakum.nl/portfolio

 

Je kunt de module eenvoudig bestellen via "Bestel modules" in het beheergedeelte van je website. De module kost 44 euro per jaar en wordt automatisch toegevoegd aan je website.

11-03-2019

Nieuw template!

Nieuw template!

Wide compact. Gebaseerd op ons populaire Wide template, maar een stuk compacter. Gecombineerd met een restyling van het menu geeft dit template een wat zakelijkere uitstraling aan je website. Maar je kunt hem natuurlijk ook prima gebruiken voor allerlei andere, niet zakelijke, projecten.

11-03-2019

Nieuwe metselblokjes

Nieuwe metselblokjes

We hebben nieuwe blokjes toegevoegd, of eigenlijk blok-groepen, die je op een pagina in je website kunt plaatsen. Het mooie van deze nieuwe manier van blokken plaatsen is dat ze getoond worden als een soort metselwerk. Per kolom worden de blokken onder elkaar gezet, zonder rekening te houden met het blok in de kolom(en) er naast. Daarnaast hebben we ook een nieuw nieuwsblok, zie hieronder.

11-03-2019

Nieuwsblok

Nieuwsblok

Toon het laatste nieuws op elke plek in je website. Dit nieuwsblok haalt automatisch het nieuws vanuit jouw nieuwspagina op en laat het door jou ingestelde aantal nieuws-items zien. Ook te gebruiken in de nieuwe metselgroepen, je nieuwsberichten worden dan onder elkaar geplaatst.

11-03-2019

Opgefrist!

Opgefrist!

De site van Hetty Wolters, senior coach en trainer mindfulness, heeft een transformatie ondergaan. Onze vormgeefster heeft een passend ontwerp gemaakt, waarna Hetty vrijwel meteen haar goedkeuring gaf om de nieuwe website live te zetten. Allemaal binnen twee weken tijd, terwijl Hetty nog steeds zelf alle teksten kan aanpassen. Klik hieronder om het resultaat te zien.

 

www.hettywolters.nl

 

Wil je ook een opfrisbeurt voor je website? Neem even contact met ons op voor een prijsopgave.

 

11-03-2019

Server beveiliging

Server beveiliging

Jouw veiligheid is belangrijk voor ons, we hebben daarom onze servers nog veiliger gemaakt tegen hackers en spammers. Wist je dat we iedere dag een paar duizend aanvallen afslaan en voorkomen dat je website of emailadres gehackt wordt? Bij zulke strenge beveligingsmaatregelen horen helaas soms ook zogenaamde "false positives", hierdoor kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld niet meer kan inloggen op je website of dat je ip-nummer tijdelijk (een uur) geblokkeerd wordt. Als dat gebeurt, neem dan zo snel mogelijk even contact met ons op, dan kunnen wij het meestal direct voor je oplossen.